30 Ocak 2011 Pazar

ÖNCELİKLE FOOTSTAR NASIL BİR OYUNDUR

Footstar browser tabanlı bir futbolcu geliştirme oyunu her oyuncu kendi tercihlerine göre belli mevki veya mevkilerde kendini geliştirmesine dayanan bir oyudur. Tabi futbol 11 kişilik bir takım oyunu olduğunda göre bu 11 oyuncuyu toplayacak menajerler gerekmektedir. Bu da tabi oyunun para kazanmasını sağlayan gold üyelikle olmaktadır. Bedava üyelere bu şans verilse de kiralık oyuncu alamama gibi dezavantajları bulunmaktadır.

Oyunda her ligde 8 takım bulunmaktadır ligler ikinin üsleri şekline (1–2–4–8) şeklinde devam etmektedir. Dünyanın pek çok ligi yer almaktadır. Oyunun avantajı olarak pek çok oyuncu oyunda aktif olmayan ülkelere giderek burada yerleşip oranın vatandaşlığını alıp o ülkeleri footstar dünyasında söz sahibi yapabiliyor. Faroe Adaları İzlanda gibi ülkeler buna örnek olarak gösterilebilir.

Oyununda bir yeteneği en fazla 100'e kadar geliştirebilirsiniz. Mental yeteneklerle bunu 125 yapmakta mümkün.

Oyunu nasıl oynayabilirsiniz? Öncelikle oyunu kaydolun bir iki gün içinde size oyuncu isimleri önerecekler. Bunlardan hoşunuza gideni seçinve 17 yaşında oyuna başlayın. Sıra geldi bir takım bulmaya bot takımlarla rahat anlaşsanız da yeteri kadar yetenek geliştirmezsiniz. Ayrıca sürekli bot oyuncularla oynar oyundan zevk alamazsınız.

Peki, ne yapmalısınız? Türkiye liginde veya faroe adaları İzlanda gibi ülkelerde Türk menajerlerin yönettiği Türk oyunculardan kurulu bir takıma ya da dünyanın her hangi bir ülkesinde yer alan menajerli bir takıma mesaj atın. Bu takımlar zaten oyuncu bulmakta zorlandığı için sizi kadrolarında deneyeceklerdir.

Nasıl gelişeceğim. Burada gittiğiniz takımın verdiği antrenman önemli öncelikle takımların hepsinin a ve paf takımları var. Önemli olan takım hangi mevki için antrenman veriyor. Çünkü ne kadar takımla çalışırsanız o kadar hızlı gelişirsiniz.

Peki bu oyunun zevk veren yeri ne derseniz? Muhabbet ve tabiî ki milli takımlara yükselip, dünya şampiyonu olmak. Son zamanlarda uluslar arası turnuva şampiyonluğu da önemli bir mücadele kaynağı oldu.

BATU ŞEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder